Praktijk Aquila

Inzicht & bewustwording

Wat is tarot?

Tarot is een ‘kaartspel’ waarmee je met behulp van de symbolische afbeeldingen
inzicht kunt krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven.
De tarot vertoont veel overeenkomsten met het gewone kaartspel dat we allemaal wel kennen van jokeren, pokeren, klaverjassen en bridge.
De tarot is ongeveer volgens hetzelfde principe opgebouwd.
We hebben 56 kaarten die we samen de Kleine Arcana noemen. (Arcana is Latijn voor geheimen) Je kunt ze zien als de alledaagse omstandigheden die je kunt tegenkomen.
Bij de tarotkaarten hebben we ook vier kleuren of series, alleen noemen we deze niet schoppen, klaveren, ruiten en harten, maar Staven, Kelken, Pentakels en Zwaarden.
Ook binnen deze kleuren kennen we de nummering Aas t/m 10 en in plaats van 3 plaatjeskaarten kent de Tarot er 4, binnen iedere serie.
Namelijk de Koning, Koningin, Ridder en Schildknaap. De plaatjeskaarten worden over het algemeen de hofkaarten genoemd, maar zijn onderdeel van de Kleine Arcana. De hofkaarten laten als het ware de houding zien die op het moment van toepassing is.

Dan zijn er nog 22 Grote Arcana kaarten ofwel grote geheimen. Deze kaarten zijn veelal genummerd in Romeinse cijfers en hebben allemaal een naam. Deze Grote Arcana kaarten geven de grote processen weer in ons leven, processen die we allemaal (her)kennen en tegen zullen komen in ons leven.

Wat kan Tarot voor jou betekenen?

De tarotkaarten geven jou een beeld weer, jouw levensverhaal. Tarot is een beeldtaal, vol met symbolen. Tarotkaarten kunnen je helpen je onderbewuste te doen ontwaken, zodat je je weer bewust kunt worden van wat op dit moment belangrijk voor jou is.
Deze beelden geven je een onbewust gevoel waar jouw houding of reactie door beïnvloed kan worden of is geraakt. Dat onbewuste gevoel, dat oerbeeld wat je hebt, is beschreven door Carl Gustav Jung. (hij was een Zwitsers psychiater en psycholoog en was de grondlegger van de analytische psychologie)

De tarotkaarten laten jouw verhaal zien in beelden en als jij je meer bewust kunt worden van jouw eigen verhaal, des te beter weet jij hoe jij je leven kunt leven zodat het voor jou goed voelt. Zo kun je je bewust worden van je valkuilen op dit moment of weet je waar een bepaalde houding vandaan kan komen. Dat geeft je de kans om je levenspad te vervolgen in hoe het voor jou goed voelt.

Door hier met de tarotkaarten naar te kijken kan het je soms een bevestiging geven, het kan je ogen openen of het kan je het duwtje in de rug geven om verder te kunnen gaan.
Tijdens een consult kan ik, als zijnde Tarot Mediator, je uitleg geven over de betekenis van de tarotkaarten. Ook kan ik je helpen bij het analyseren en interpreteren van de kaarten.
Dit door gebruik te maken van de Tarot Mediator methodiek. Je kunt het zien als een vertaler van de tarotkaarten.

Op deze wijze kun jij op een andere manier bezig zijn met jezelf. Op een leuke, soms uitdagende, maar tevens op een no-nonsens wijze kan ook jij gebruik maken van de tarotkaarten. (iedereen kan dit leren)
Dat kan via een tarot consult maar ook tijdens een tarot cursus waar je veel gaat oefenen met de kaarten.
Ben je nieuwsgierig wat de Tarotkaarten jou laten zien?
Ik ontmoet je graag!
Liefs Sonja

Let wel: Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. De tarotkaarten kunnen je helpen om inzicht te krijgen in bepaalde kwesties.
Tarotkaarten zeggen jou nooit wat jij moet doen en wat je moet laten. Het leggen van tarotkaarten mag nooit de enige allesomvattende leidraad worden in je leven.
De ‘uitkomst’ van een kaartlegging ligt nooit vast. Jij bepaalt wat je met de informatie doet die de kaarten je geven en geeft daardoor altijd zelf richting aan je toekomst.


Rider Waite Kaarten

Het Rider Waite Tarot is het meest populaire en bekende tarotdeck, zowel voor beginners als ervaren gebruikers.
Het spel werd in 1910 voor de eerste keer in Londen gepubliceerd. Het spel werd door Pamela Colman Smith ontworpen. Edward Waite, een lid van de Golden Dawn orde, gaf hiervoor de instructies. Het bijzondere van het Rider Waite tarotspel is dat de kleine Arcana illustraties bevat. Dit tarotdeck is het meest populaire en meest gebruikte tarotspel van deze tijd. De kaarten zijn duidelijk en gemakkelijk te gebruiken en toch bevatten ze de basiservaringen van de mensheid.
Wil je beginnen met kaarten leggen dan raad ik je deze kaarten aan. Deze kaarten zijn ook verkrijgbaar in de praktijk.