Praktijk Aquila

Thuis tarot leren?

Altijd al tarot willen leren? Dat kan nu met onze super leuke thuiscursus tarot.

Lenormand kaarten

Volg een van onze superleuke cursussen!

Kaartleggen volgens Mademoiselle Lenormand
* Wie was Mademoiselle Lenormand?

Marie-Anne le Normand werd geboren op 27 mei 1772 in het plaatsje Alencon in Normandie, Frankrijk. Binnen vijf jaar stierven allebei haar ouders, zodat zij vroeg weeskind werd, dat afhankelijk was van stiefouders. Deze lieten de opvoeding over aan de kloosterschool van de benedictinessen. Toen al bleek zij over helderziende kwaliteiten te beschikken.

In 1786 verhuisde zij naar Parijs waar zij handlezen, kaartleggen en andere technieken leerde. Mll. Lenormand begon rond 1797 een waarzegpraktijk samen met Madame Gilbert (ook een helderziende) in de Rue de Tournin in Faubourg, St. Germain, in het pand dat tegenwoordig huisnummer 5 heeft.
Zij begon van onderaf de ladder van het succes te beklimmen. In het begin kwam het gewone volk bij haar om raad vragen, daarna de gegoede burger en via dienstmeisjes kwam zij uiteindelijk in contact met de adel. Zelfs voor Napoleon en zijn vrouw heeft ze de kaarten gelegd.

Vanaf 1800 was haar ster rijzende.
Mll. Lenormand vergrootte haar faam nog door diverse boeken over haar leven en haar beroemde cliënten te schrijven.
Zij vertrok uit Parijs op 25 februari 1821 om naar Brussel te gaan. Deze ambitieuze vrouw met haar uitstekende gevoel voor publiciteit bleef haar hele leven ongetrouwd. Op 25 juni 1843 overleed ze. Haar begrafenis was een buitengewoon spectaculair gebeuren. De kerk was behangen met witte doeken en er was een enorme mensenmassa op de been. Mademoiselle Lenormand werd in grootse stijl naar haar laatste rustplaats gedragen!
Twee jaar na haar dood, in 1845, verscheen het Grote Lenormand spel ofwel Grand Jeu de Mademoiselle Lenormand met 54 kaarten bij Grimaud in Frankrijk. Het Kleine Lenormandspel werd voor het eerst gepubliceerd in 1850.

De 36 kaarten van het kleine Lenormand spel bevatten een symboliek die teruggrijpt op bekende, veel voorkomende symbolen uit het dagelijkse leven; symbolen die al sinds mensenheugenis beroemd en berucht zijn om hun betekenis bij lief en leed, geluk en naderende onheil. Hierdoor zijn de kaarten gemakkelijk te interpreteren en geven zij een direct antwoord op een gestelde vraag. Het kan zelfs met een enkele kaart; er is niet per se altijd een uitgebreide legging nodig.

De speelkaarten zijn opeenvolgend genummerd en bevatten een symbolische tekening of voorstelling, die overeenkomt met de boodschap op de kaart.
Vaak worden deze spelen ten onrechte als Tarot betiteld, maar de Lenormand kaarten zijn beslist geen tarotkaarten. Zij hebben een heel eigen karakter.

Ook de leggingen zijn totaal anders opgebouwd. Met spreekt met dit kaartsysteem vaak over waarzeggerij c.q. toekomst voorspellen.
Veel en vooral de uitgebreide legging bevat 40 % kaarten, die een direct toekomstaspect hebben.
Maar let wel, je zal zelf het een en ander in gang moeten zetten.
Als er bijvoorbeeld uit de kaarten komt dat er een nieuwe baan op je pad kan komen, maar jij blijft thuis op de bank zitten, dan zal die nieuwe baan er dus ook niet gaan komen.

Volg vooral je eigen gevoel, in dat wat goed voelt.
Het spreekt vanzelf dat hierdoor een geheel eigen manier van uitleg ontstaat welke fascinerend en confronterend kan zijn. Maar het mag niet de bedoeling zijn dat iemand naar de voorspellingen uit de kaarten gaat leven.
Ieder heeft een eigen vrije wil, die zonder meer volledig in tact dient te blijven. Wel kunnen trends, waarschuwingen of boodschappen een signaal zijn voor de vrager (vraagster).

Wil je graag een cursus volgen om deze kaarten te leren kennen kijk dan even op de pagina Cursus Lenormand.