Omdat ik ieder jaar in november het jaar wat komen gaat als het ware vertaal vanuit de tarot, is voor 2024 het jaar van de Gerechtigheid VIII. (zoals al in het vorige blog beschreven) Dit zijn kaarten die voor iedereen van toepassing zijn omdat dit gaat over een algemene berekening per jaar.
Toch vind ik het dit jaar een uitdaging om eens te kijken naar de kaarten, vanuit de oude volgorde én vanuit de volgorde vanuit Rider Waite. Dan komen we uit bij de kaart Gerechtigheid en de kaart de Kracht.

2024 vanuit de kaart Gerechtigheid VIII.
Deze kaart is astrologisch verbonden met het teken van de dierenriem Schorpioen en de planeet Pluto, die het teken beïnvloedt.
De landen Duitsland, Algerije en Noorwegen hebben een correspondentie met deze kaart.

Vrouwe Justitia zit in een rood gewaad op haar troon zonder blinddoek tussen twee grijze pilaren. Met in haar rechterhand een zwaard omhoog houdend en in haar linkerhand houdt ze een weegschaal vast. Een jaar waarin we geconfronteerd worden met waarden en normen, (het vragen om) eerlijkheid, verantwoording, evenwicht vinden en keuzes maken.

In 2024 is het belangrijk om zo objectief en oprecht mogelijk naar onszelf te kijken en tevens op een eerlijke wijze naar ons eigen leven te kijken. Dit is een jaar om na te denken over je beslissingen en acties. Tevens om je ook bewust te zijn van de gevolgen op de lange termijn. Wat belangrijk is; je kunt niet eerlijk zijn naar anderen totdat je eerlijk bent naar jezelf. Wees op je hoede voor degene die oneerlijke bedoelingen met je hebben of een wit voetje bij je willen halen. Zorg ervoor dat je zelf ook niet op deze manier handelt. Als je namelijk eerlijk en oprecht zaken doet kun je passend beloond worden. Probeer je de boel op te lichten of ben je oneerlijk, dan zal je eigen handelen ook geen succes opleveren. Je bent zelf verantwoordelijk voor hetgeen je krijgt.
Het vereist eerlijkheid tegenover jezelf en ook naar een ander toe. Zet eens zonder opsmuk op een rijtje wie jij bent en waar jij staat. Weeg alle kanten af voordat je een beslissing moet nemen. Beoordeel je eigen situatie om erachter komen waar jouw eigen ik ligt en beslis wat je volgende stap gaat worden. Weet hierbij dat je niet alle verantwoording op je eigen schouders hoeft te nemen. Neem je eigen verantwoording maar draag deze misschien ook eens over en/of kies voor de gulden middenweg. Bewandel de juiste weg die overeenstemt met je eigen integriteit.
2024 is een jaar waarin je je mag richten op wat echt belangrijk is voor je welzijn en succes. Waarin je eerlijk en rechtvaardig kunt zijn in je relaties, beslissingen en acties. Je kunt worden uitgedaagd om objectief te blijven en je daarbij niet te laten leiden door emoties of vooroordelen. Laat de kaart de Gerechtigheid je helpen je te richten op je doelen en waarden, om verantwoordelijkheid te nemen voor je keuzes en acties. Dit kan een jaar zijn waarin je groeit en evolueert op persoonlijk, professioneel en spiritueel gebied. Ken de wet van oorzaak & gevolg en ontwikkel zo jouw gevoel en je intuïtie.
Als aandachtspunt in het algemeen; wees je bewust van alle gegevens die je online (denk aan o.a. social media) achterlaat. Het digitale tijdperk waarin we leven zorgt ervoor dat een ander met één druk op de knop namelijk voor eigen rechter kan spelen, nu óf in de toekomst, door middel van bijvoorbeeld online shaming*, doxing* of intimidatie. Vooral de jeugd is beïnvloedbaar en kan niet altijd beoordelen of iets fair is of niet. Worden al jouw persoonlijke gegevens op een rechtvaardige, eerlijke manier gebruikt of opgeslagen? Wees je hier in ieder geval van bewust!
Ook is de vraag of alle (nieuws) berichten op de juiste manier neergezet worden. Hoe rechtvaardig is de wereld om ons/jou heen?
Onderzoek zelf met je rechterkant, je rationele kant (de kant van het zwaard) om tot een objectief en fair oordeel te komen.
Maar maak tevens ook gebruik van je linkerkant, je gevoelskanten en maak je intuïtieve afweging (de weegschaal hier in je linkerhand). Maak je eigen balans op.
Verder ben je in principe zelf verantwoordelijk hoe je het jaar 2024 ervaart. Denk dan aan het gezegde: wat je zaait zul je oogsten. Dat kan verrijkend zijn maar ook onaangenaam, afhankelijk van je opstelling in het verleden. Mocht je geconfronteerd worden met onaangename gevolgen vanuit het verleden dan is nu de gelegenheid om wat vroeger verkeerd is gegaan zo in orde te brengen zodat je (meer) vrede kunt hebben en in de toekomst hier geen last meer van zult ondervinden.

Affirmatie: Ik ben verantwoordelijk voor mijn leven. Ik oogst wat ik zaai.

*Shaming is een Engels woord dat het bekritiseren of vernederen van iemand.* doxing; het online bekend maken van persoonlijke gegevens om iemand te intimideren.

2024 vanuit de kaart Kracht.
Van daaruit kijkend naar de kaart de Kracht dan zien we het volgende.
Het teken van de Waterman en de bijbehorende planeet Uranus corresponderen met deze kaart.
Uranus is der planeet van de revolutie, ontdekt in 1871 ten tijde van onder andere de Franse Revolutie. Een belangrijk begrip is vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Dit is op dit moment heel actueels.
Landen die met deze kaart in verbinding worden gebracht zijn: Rusland en Zweden.

Een zachtaardige vrouw gehuld in een witte jurk getooid met een bloemenslinger en een bloemenkroon drukt voorzichtig de kaken van de leeuw op elkaar. De manier waarop ze dat doet laat zien dat ze alles in de hand lijkt te hebben. Boven haar hoofd hangt het oneindigheidsteken. Het Lemniscaat. De intenties van de vrouw zijn zuiver dat kun je zien aan haar witte gewaad. Op de achtergrond zie je een gele lucht met in de verte blauwe bergen en een groen bos en een groene grasvlakte.

Algemeen gezien kan het jaar een jaar zijn waarin je je eigen Kracht moet gaan inzetten, zelfs als je daar gevoelsmatig als een berg tegenop ziet. Wat zou je aan kunnen pakken? Of wat zou je eindelijk eens moeten gaan doen? Het is nu tijd om aan jezelf te gaan werken. Tevens zul je moeten leren de dierlijke kanten in jezelf te temmen en te integreren.
In dit jaar kun je geconfronteerd worden met gevoelens in jezelf of buiten jezelf die maar moeilijk onder controle te houden zijn. Het vereist een hoop moed, kracht en doorzettingsvermogen om hierover controle te krijgen. Ook kan het gaan om een eigen innerlijke behoefte waar je bijna geen controle over hebt. Accepteer je eigen kwetsbaarheid en laat deze eens zien, soms kan dit namelijk ook een kracht zijn die je op dat moment laat zien.
2024 is dan een jaar van discipline. Disciplineren maar wel op een liefdevolle manier, met een zachte hand. Door opvoeding met een harde hand (Angst) maak je alleen maar valse honden, zodra ze de kans krijgen zullen ze je aanvallen. Met zachte hand (Liefde) bereik je veel meer. Liefde is de echte Kracht. Liefde maakt bondgenoten.
Kracht die ons in staat stelt een moeilijke taak aan te pakken of voort te zetten, ondanks de vrees en emotionele spanning die het misschien bij ons opwekt. Goed voor jezelf zorgen, zowel innerlijk als uiterlijk. Probeer vastberaden je innerlijke weg te bewandelen. Laat niet de omgeving je sturen maar geef zelf sturing aan je leven.

Algemeen gezien zal 2024 dan een jaar zijn waarin er sturing gegeven moet worden aan moeilijke processen. Je kunt de leeuw als het ware zien als de bevolking. Deze leeuw zal gevoed moeten worden. Als de sturing goed is kunnen er nieuwe mogelijkheden komen.
Lukt het niet dan kan de leeuw als het ware ongetemd rondlopen. Belangrijk is dat ‘’hij’’ voldoende aandacht (voeding) krijgt anders kan deze als het ware ‘ontploffen’.

Affirmatie: Ik benader mezelf en anderen vanuit Liefde.

Uiteindelijk denk ik dat beide kaarten van invloed zullen zijn. Haal het beste uit twee werelden en laat de energie er één zijn vanuit eerlijkheid, waarden en normen, kracht en liefde. Laten we samen een goede energie uitstralen naar de rest van de wereld.🙏

Ga eens op een ontdekkingsreis naar het binnenste van jezelf
Jan Backus

Dank je wel voor het lezen van dit blog.
Sonja Backus
Tarot Mediator
Venlo

(Alle blogs zijn geschreven door eigen ervaring, informatie via gelezen boeken, opleidingen, cursussen, internet en gesprekken met derden. Een blog met eigen interpretatie. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd een mail sturen naar sonja@praktijkaquila.nl)