(geschreven nov 2020 ©Praktijk Aquila)

2 0 2 1
2 is de Hogepriesteres. Ze adviseert ons om het jaar op een vrouwelijke spiritualiteit aan te gaan. Volg dat gevoel wat van binnenuit goed voelt. (je intuïtie) Ook al zal je af en toe geduldig moeten afwachten totdat je daadwerkelijk kunt gaan handelen in dat wat voor jou goed voelt.
0 is de Dwaas. Hij adviseert ons om origineel en uniek te zijn. Loop dus niet met de massa mee maar volg je eigen pad in vrijheid. Ga onbevangen op weg maar wees wel alert, maak gebruik van je eerdere ervaringen en alles wat je daarvan hebt geleerd.
1 is de Magiër. Hij adviseert je om te gaan experimenteren met alles wat je in je hebt. Een nieuw begin waarin je kunt opbouwen en dingen kunt gaan samenvoegen. Alle elementen zijn aanwezig, het is de bedoeling dat jij hiermee aan het werk gaat.

Je kunt het jaar ook interpreteren met 2 kaarten

20 21
20 Het Oordeel. Nieuwe mogelijkheden, gevoel van bevrijding. Waartoe wordt jij geroepen? Wees je bewust van het bewuste, je onderbewuste en je bovenbewuste.
Kom uit de kast en laat zien wie je bent. Neem de verantwoording om uit beperkte kaders te komen. Accepteer jezelf zoals je bent. Oordeel niet, niet over jezelf en niet over anderen.
De hier weergegeven kaart symboliseert de verlossing en bevrijding van datgene wat ons eerder gevangen hield. Daardoor heeft deze kaart een bijzonder gunstige betekenis en staat voor de beslissende stap naar zelfverwerkelijking. Sta open voor verandering!

21 is de Wereld
Kaart de Wereld gaat over je thuis voelen, jouw plek in de wereld.

Het laat ons zien dat het tijd is om de balans op te nemen van wat we hebben gedaan, de afstand die we hebben afgelegd. Met een ruim blikveld bekijk je alle mogelijkheden die zich aandienen.
Er is geluk en bevestiging dat je genoeg in het leven stopt om er uit te halen wat je nodig hebt. Met zelfvertrouwen en zelfredzaamheid kun je verder gaan, met vertrouwen in je hart. Je hebt geleerd en wees je bewust van alles wat je omringt.
Kijk naar wat jij nodig hebt om je thuis te kunnen voelen, waar is jouw plekje op deze wereld.
Draag zorg voor jezelf, je omgeving en anderen. Richt je op je doelen!

  Als je 2 + 0 + 2+ 1 optelt krijg je 5 ~ 2021 is dan een 5 jaar het jaar van de Hogepriester V.
De Hogepriester, die ook wel Hiërofant wordt genoemd, staat voor een diep gevoel van geloof en kracht in vertrouwen.
Deze kaart gaat over het vinden van je eigenheid. Hij vraagt je te leven naar je eigen waarheid, je niet te laten beïnvloeden door anderen of mensen die harder schreeuwen of je iets proberen op te leggen.
Is er geen vrijheid van meningsuiting, dan kunnen dingen worden opgelegd. Je eigen visie kan worden onderdrukt.
De wetten van de maatschappij kunnen meer een rol spelen.
Volg je eigen waarden, normen en principes. Handel daarnaar en wees open en eerlijk in je manier van communiceren.
Het kan echter ook zijn dat je anders tegen dingen aan gaan kijken; normen, waarden en principes die je van huis uit hebt mee gekregen worden onder de loep gelegd.
Is dat nu wel zo en kan ik me daar nog in vinden?
Durf je gevoelens te delen en te uiten, zeker wanneer je er last van hebt. Maak ruimte in jezelf en zorg dat je jezelf steeds weer recht in de ogen kunt kijken.
In deze turbulente tijden, met honderden verschillende meningen, is dat ontzettend belangrijk.
Dit jaar is het de bedoeling je bezig te houden met fundamentele zaken.
Wat wilde jij ook alweer met je leven gaan doen? Zoek naar de diepere inhoud, vervullende taken of kijk eens naar je innerlijke roeping.
Een jaar waarin zingeving belangrijk wordt. Je kunt gaan ontdekken wat voor jou echt van waarde is. Wellicht heb je of is er meer behoefte aan sociale acceptatie.
Communicatie wordt belangrijker. Dit werkt het beste als je leert luisteren naar elkaar. Deel dat wat je bezighoudt met andere mensen.
Als je een open dialoog met een ander kunt houden, waarin je respect hebt voor elkaar, dan ben je de Hogepriester als het ware voor elkaar. Je kunt van iedereen leren en iedereen van jou.
Volg je innerlijke leraar, neem kansen om te kunnen leren, wellicht in occulte, spirituele en/of esoterische leer.
Een goed jaar om veel te lezen en je te verdiepen in andere culturen en religies. Wees niet verbaasd wanneer je aan het einde van het jaar een totaal andere levensbeschouwing hebt. De Hogepriester is de kaart van geloof en vertrouwen. Blijf trouw aan jezelf!
Affirmatie: Ik respecteer traditie maar ik kies mijn eigen levenspad.
Ik denk voor mezelf en volg niet klakkeloos.

Karmakaart : Kaart 14 Gematigdheid gaat verder op dit thema in. De kaart gaat in de kern over balans; overal de juiste maat voor nemen, niet teveel en niet te weinig, precies datgene wat je nodig hebt. Engel Michael op de kaart laat ook zien dat er genezing mogelijk is, mits men niet uit balans gebracht wordt door een teveel aan temperament. Hij moedigt aan om balans in jezelf te vinden door het bewustzijn, het onbewuste zelf, hart, hoofd en ziel met elkaar in harmonie te brengen. Een mooie kaart ook voor een goede gezondheid.

Ga met een open blik het nieuwe jaar in!
Veel wijsheid en inzichten gewenst voor 2021!

Liefs, Sonja