Over Sonja

Mijn naam is Sonja Backus, geboren (1976) en getogen in Noord Limburg. Samen met mijn twee kinderen woon ik in Venlo.

De tarot, geen alledaagse bezigheid en toch lopen de kaarten eigenlijk als een rode draad door mijn leven.

In de tijd dat ik bij mijn ouders thuis woonde, werden er regelmatig spirituele workshops, readings, een bloemenseance of een consult gegeven door een numeroloog of astroloog. Daardoor maakte ik al redelijk vroeg kennis met het spirituele.
Omdat ik er steeds meer interesse in kreeg ging ik in 2000 samen met mijn vader, Jan Backus, diverse cursussen volgen in Tarot, Lenormand kaarten, Numerologie, Reiki en Astrologie.
Mijn bezigheden met betrekking tot de kaarten, gingen door mijn jonge gezin en mijn eigen praktijk een stukje naar de achtergrond. Wel met de intentie om hiermee verder te gaan als de tijd rijp zou zijn.
Mijn vader ging hiermee verder en richtte ondertussen in 2004 zijn eigen Tarotburo Aquila Blanca op.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_4056-1024x768.jpg
Praktijk Aquila
Venlo

In 2012 overlijdt mijn vader zeer plotseling. Een jaar, een weg, met vele gebeurtenissen en uitdagingen volgt. Dat geeft mij andere inzichten in wat ik met mijn leven wil. Mijn roer gaat om in mijn (privé) leven en ik ga eindelijk mijn hart volgen.

Ik besluit om verder te gaan met mijn vaders tarotburo.
In 2013 ga ik daarom de beroepsopleiding Tarot Mediator volgen bij Buro voor Tarot in Breda. Deze intensieve opleiding op HBO werk- en denk-niveau leidt op voor het diploma Tarot Mediator. Gedurende deze tweejarige beroepsopleiding, leer je hoe je tarot, als inzicht gevend instrument, professioneel kunt gebruiken. De rode draad daarbij is het gebruik van de Tarot Mediator methodiek.
Na het behalen van mijn beroepsdiploma Tarot Mediator heb ik het tarotburo van mijn vader opnieuw heropend in juli 2015. Tegenwoordig onder de naam Praktijk Aquila. (Aquila betekent adelaar)

In 2019 ben ik begonnen met de twee jarige opleiding Masterclass, Meesterschap in de Tarot bij Stichting de Ster in Terborg, deze heb ik na mijn eindpresentatie goed afgerond in juli 2021.
In 2020 begon ik ook met de één jarige opleiding, Tarot Geestelijke en Lichamelijke Gezondheid in Terborg, deze heb ik tevens in juli 2021 goed afgerond.

Deze opleidingen zorgen voor nog meer diepgang in de kaarten en zo kan ik kennis blijven onderhouden.
In oktober 2021 ben ik Tarot Geestelijke en Lichamelijke Gezondheid en de 4 elementen gaan volgen, deze hoop ik in mei 2022 af te kunnen ronden.

Als zijnde Tarot Mediator kun je door middel van de kaarten iemand inzicht geven in het proces waarin hij of zij op dat moment zit.
Ervaringen, al dan niet pijnlijke, zijn allemaal processen om te kunnen groeien.
Je kunt ze zien als levenslessen die ons verder laten groeien als mens, hier kunnen we kracht uit putten. Het is een keuze om op deze manier te kijken.
In je leven raak je nooit uitgeleerd, dat geldt voor levenslessen en ook voor de tarot.

Graag wil ik met jou op ontdekkingsreis naar het binnenste in jezelf, om te kijken naar waar jij kracht of groei uit kunt halen, zodat jij je kunt laten zien zoals je echt bent.
Je ware zelf. Wat ik voor jou kan betekenen kun je nalezen op deze site.
Heb je vragen, stel ze gerust! Ik ontmoet jou graag.

Zoals mijn vader zei:
Ga eens op een ontdekkingsreis naar het binnenste van jezelf.

Hartelijke groet,
Sonja Backus
Tarot Mediator bij Praktijk Aquila
Venlo – Limburg


Facebooklinkedinmail