Over Sonja

Mijn naam is Sonja Backus, moeder van een dochter en een zoon en samen met mijn kinderen woon ik in Venlo.

Een terugblik op mijn jeugd en mijn jong volwassene jaren, waren jaren waarin ik redelijk volgens ‘het boekje’ leefde.
Mijn opleidingen afgemaakt, werk gevonden in de zorg, een relatie, trouwen, twee kinderen en het leven kabbelde met wat ups en downs verder.
Heel blij was ik met mijn twee kinderen, dat was een wens die ik altijd heb gehad maar door mijn medische achtergrond niet zo vanzelfsprekend.
Diep in mijn hart was ik echter niet helemaal diegene die ik wilde zijn, ik paste me aan en wilde het vooral voor de buitenwereld zo goed mogelijk doen.

Mijn leven nam een plotselinge wending in oktober 2012.
Op 19 oktober 2012 is mijn vader (Jan Backus) plotseling overleden.
Vanaf dat moment kwam ik in een jaar, door verschillende gebeurtenissen, in een rollercoaster terecht. Maar zit je daarin, dan ga je gewoon door, tenminste ik wel.
Tijd om te rouwen had ik niet. Door alles wat ik meemaakte ging ik ook bij mezelf te rade, wat wilde ik nu eigenlijk zelf?
De dood van mijn vader was de start van een nieuw leven: ik moest leren op eigen benen te staan. Hij was er immers niet meer om bevestiging, hulp of goedkeuring aan te vragen. Ik moest het zelf gaan doen.
Ik ging voelen wat ik nu eigenlijk zelf wilde en ik kon eindelijk mijn hart gaan volgen.
Dat betekende ook dat ik niet meer het leven samen met mijn toenmalige partner wilde leven. Wij waren al lange tijd uit elkaar gegroeid. Weer volgde een jaar van afscheid nemen, ditmaal moest ik er vooral zijn voor mijn kinderen.

Mijn vader en ik hadden vroeger samen verschillende spirituele cursussen gevolgd, o.a. de Lenormand kaarten, Tarot, Numerologie, Astrologie en Reiki I.
Vanaf mijn 20 ste levensjaar kreeg ik steeds meer interesse daarin.
Daarna, door het krijgen van een gezin en het openen van een eigen zaak raakten het wat op de achtergrond, tot ik zou weten, nu is het tijd om hier verder mee te gaan. Mijn vader verdiepte zich er verder in en richtte Tarotburo Aquila Blanca op.

Na zijn overlijden kwam voor mij het moment dat ik besloot de draad weer op te pakken met de tarot. En dan wel op de goede manier met een stevige basis.
Ik besloot in 2013 de 2 jarige beroepsopleiding Tarot Mediator bij Buro voor Tarot in Breda te gaan volgen. Hierbij heb ik mezelf goed leren kennen, het eerste jaar oefen je namelijk vooral op jezelf.
Deze intensieve opleiding op HBO werk- en denkniveau leidt op voor het diploma Tarot Mediator. Gedurende deze tweejarige beroepsopleiding, leer je hoe je tarot, als inzicht gevend instrument, professioneel kunt gebruiken.
De rode draad daarbij is het gebruik van de Tarot Mediator methodiek.

Als zijnde tarot mediator kun je door middel van de kaarten iemand inzicht geven in het proces waarin hij of zij zit.
Ervaringen, al dan niet pijnlijke, zijn allemaal processen om te kunnen groeien.
Je kunt ze zien als levenslessen die ons verder laten groeien als mens, hier kunnen we kracht uit putten. Het is een keuze om op deze manier te kijken.
In je leven raak je nooit uitgeleerd, dat geldt voor levenslessen en ook voor de tarot. Kennis moet je bijhouden vandaar dat ik sinds 2019 de 2 jarige opleiding Master Class, Meesterschap in de Tarot volg in Terborg. (- juni 2021)
Oktober 2020 start ik tevens met de een jarige verdiepingsopleiding Tarot, Geestelijke en Lichamelijke Gezondheid in Terborg.

Graag wil ik met jou op ontdekkingsreis naar het binnenste in jezelf om te kijken naar dat waar jij kracht uit kunt halen, zodat jij je kunt laten zien zoals je echt bent. Je ware zelf.
Wat ik voor je kan betekenen kun je nalezen op deze site.
Heb je vragen, stel ze gerust!

Ik ontmoet jou graag.

Zoals mijn vader zei:
Ga eens op een ontdekkingsreis naar het binnenste van jezelf.

Liefs Sonja
Tarot Mediator

Facebookmail