Over mij

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn site!
Kijk rustig rond en voel je welkom.
En wie weet mag ik je binnenkort (weer) ontmoeten.

Mijn naam is Sonja Backus, moeder van een dochter en een zoon en samen met mijn kinderen woon ik in Venlo.
Van jongs af aan heb ik interesse gehad in het spirituele. Van thuis uit werden er regelmatig workshops, een reading, een bloemenseance of een consult gegeven door een numeroloog of astroloog.
In 2000 heb ik in Boxmeer een eerste spirituele cursus, tarot, gevolgd met mijn vader Jan Backus.
Samen hebben we daarna nog cursussen astrologie, Lenormand kaarten leggen, Reiki en workshops numerologie gevolgd.
Ik ging een drukke levensfase in, kreeg een gezin, volgde een nieuwe opleiding, opende een eigen zaak en mijn bezigheden op het spirituele vlak raakten enigszins op de achtergrond.
Echter met in mijn achterhoofd de plannen om verder te gaan met spirituele ontwikkeling als mijn leven in rustiger vaarwater zou komen.
Mijn vader verdiepte zich er verder in en richtte Tarotburo Aquila Blanca op.

Het is 18 oktober 2012.
Die nacht ervaar ik iets wat ik nooit meer zal vergeten. Ik beleef, voel en zie dat mijn vader overlijdt. En ik reageer zo overstuur dat ik ‘wakker’ schrik. Dit was zo echt. Als ‘s morgens de telefoon gaat klopt mijn hart in mijn keel, dit kan niet waar zijn. (Mijn verhaal kun je teruglezen in tijdschrift Vriendin van 2014 nr 8)
Op 19 oktober 2012 is mijn vader plotseling overleden.
En meteen had ik het gevoel dat zijn (levens)werk hier niet kon eindigen.
Mijn (privé)leven veranderde vanaf dat moment door vele gebeurtenissen radicaal en voor mijn gevoel moest ik mijn hart (eindelijk) gaan volgen.

Ik besloot de 2 jarige beroepsopleiding Tarot Mediator bij Buro voor Tarot in Breda te gaan volgen.
Deze intensieve opleiding op HBO werk- en denk-niveau leidt op voor het diploma Tarot Mediator. Gedurende deze tweejarige beroepsopleiding, leer je hoe je tarot, als inzicht gevend instrument, professioneel kunt gebruiken.
De rode draad daarbij is het gebruik van de Tarot Mediator methodiek.
Hoewel ik vermoed dat de tarot altijd een beetje mysterieus zal blijven door de prachtige symbolische afbeeldingen, is het toch juist een instrument waarmee je in het nuchtere, alledaagse leven perfect uit de voeten kunt.
Je voorspelt met tarotkaarten geen toekomst!
Op de een of andere manier stemmen de kaarten precies overeen met je innerlijke toestand en tegelijk ook met je omstandigheden in de wereld. Daardoor kun je ineens je bestemming begrijpen, en beseffen waarom het leven je bijvoorbeeld altijd naar dezelfde situatie terugvoert. Of waarom je steeds weer dezelfde problemen moet oplossen.
Je krijgt inzicht in jezelf.

Met veel plezier geef ik vanaf 2015 na het behalen van mijn diploma
Tarot Mediator tarotconsulten, workshops en cursussen in Venlo.
Tarot is een beeldentaal die iedereen kan leren.
Op een ongedwongen en gezellige manier met een aantal mensen kennismaken met de tarotkaarten en wat dieper ingaan op je intuïtie.

Zelf volg ik nog regelmatig een workshop of een cursus omdat ik het leuk vind om te leren én omdat ik het leuk vind om met anderen kennis te maken die in hetzelfde geïnteresseerd zijn.
Vanaf september 2019 volg ik de opleiding Master Class Tarot, Meesterschap in Tarot in Terborg. Nog meer diepgang in de kaarten.
Heb jij vragen, stel ze gerust!

Zoals mijn vader zei:
Ga eens op een ontdekkingsreis naar het binnenste van jezelf.

Sonja Backus
Tarot Mediator
Venlo
Praktijk Aquila

Facebookmail